Sørveiv fortsetter det grønne arbeidet

Music Conference

Sørveiv ønsker å bidra til det grønne skifte, derfor satser vi på bærekraftige løsninger under årets festival. Dette er miljøtiltakene Sørveiv satser på i år.

Vi har alltid hatt miljøbevissthet i bakhode og jobbet med det tiltakene som har vært mulig å få til. Nå er vi mer etablert og derfor velger vi å sette grønne tiltak høyere opp på prioriteringslista, sier festivalsjef Anna Willrodt.

Festivalen skal i år fokusere på å gjøre transport av utstyr, artister og festivalens deltakere mest mulig miljøvennlig. På denne fronten får de god hjelp av Gumpens Auto Øst som sponser med el-biler til transport, i tillegg oppfordres festivalens deltakere til å reise til fots eller kollektivt. Sørveiv har også et miljøfokus på matfronten.

Vi vet at kjøttindustrien fører til klimautslipp, og vi ønsker å bidra for å redusere vårt klima-avtrykk der det er mulig. I år har vi valgt å ha kun en meny av gode vegetarmiddager til artistene og frivillige på Sørveiv, sier backstage- og f&b-ansvarlig Phally Long Prum.

Sørlandschips sponser Sørveiv med chips til alle artister og frivillige under festivalen. Vi ønsket et samarbeid med Sørlandschips fordi de er en lokal leverandør som bruker kortreiste råvarer. Vi kommer også til å be alle ta med seg rester hjem om det skulle bli noe mat til overs for å redusere matsvinn.

I tillegg til dette skal maten spises, Sørveiv har valgt å redusere engangstallerkener, plastglass og engangsbestikk så langt det lar seg gjøre. Sørveiv kommer derfor til å bruke tallerkener og glass samlet inn fra de forskjellige venuene. Det vil selvfølgelig være gode kildesorteringsordninger på alle venuene våre, slik at det blir enkelt å kaste avfall i riktig søppeldunk.

– Så hva er Sørveiv langsiktige mål?

– Det finnes en rekke festivaler og arrangører som allerede er kjempeflinke på dette, som vi skal lære av og jobbe sammen med om enda mer effektive tiltak. Sammen vil vi gå foran og inspirere andre i musikkbransjen i vår region til å bli enda grønnere.

Anna avslutter med å nevne at hun er fornøyd med det de har fått til hittil, men at det absolutt rom for forbedring. Sørveiv satser enda større mot sitt 10 års jubileum neste år.

Kjøp billett Kjøp billett Kjøp billett