Sørveiv-artister på samlealbumet til britisk plateselskap

Sørveiv Live

Under Sørveiv 2019 ble tre artister kontaktet av britiske Achal Dhillon, sjefen av indie-lablet Killing Moon i London. De tre artistene er Maud, Lars Jakob Rudjord og Beverly Kills som nå kommer på samlealbumet til det anerkjente plateselskapet.

Surrealistisk og rart

Maud er artistnavnet til 27 år gamle Kristine Hoff fra Bodø, som for tiden studerer elektronisk musikk ved Universitet i Agder. Under Sørveiv 2019 lagde hun et forrykende show som falt i smak hos flere i publikum.

– Rett etter at jeg hadde spilt på Sørveiv fikk jeg høre at Ash i Killing Moon hadde vært på konserten min, og at han likte det han hørte veldig godt. Jeg tenkte «shit, ok, hva gjør jeg nå», men det eneste fornuftige var selvfølgelig å gå bort og ta en prat med ham. Han virket veldig positiv til det han nettopp hadde hørt. Knappe to uker senere snakket vi på telefon og ble enige om å gå videre med samarbeidet, forteller Kristine Hoff som både er produsent, låtskriver og vokalist.

Killing Moon er et plateselskap, management for artister og en musikkblogg. Med ujevne mellomrom lager Killing Moon et samlealbum med en rekke ulike artister de har troa på, innenfor ulike sjangre og nasjonaliteter. Neste utgave, som slippes 2. mars, er selskapets 13. samlealbum.

At Achal Dhillon oppdaget de tre artistene nettopp på Sørveiv, er ingen tilfeldighet. Sørveiv jobber aktivt for å skape muligheter for artister til å møte relevant bransje, og bruker store ressurser på å invitere inn internasjonale aktører som kan være viktige for artistene vi viser frem. Eksportbyrået Music Norway er en viktig økonomisk støttespiller på dette.

Achal Dhillon fra Killing Moon forteller at showene artistene leverte på Sørveiv var en sentral del av utvelgelsen. Videre skryter han litt ekstra av Maud sin opptreden.

–  Jeg synes Maud ga en av de beste og mest selvsikre showene under arrangementet, og musikken hennes høres veldig unik ut!

Kristine Hoff beskriver hele situasjonen som surrealistisk og synes det er utrolig gøy at hennes debutsingel kommer på samlealbumet New Moons XIII.

Kristine Hoff går under artistnavnet Maud.

– Jeg tenkte at det var ganske surrealistisk og rart. Fortsatt føles det litt rart, egentlig. For meg var det stort at det britiske plateselskapet hadde vist interesse for meg, i det hele tatt. Derfor var jeg ganske happy allerede før det var landet en avtale med Killing Moon, fordi det føltes som en liten seier uansett, sier Hoff og legger til at hun føler seg heldig som har fått denne sjansen.

Skiller seg ut

Lars Jakob Rudjord fra Farsund er jazzpianist og en av de tre artistene som ble håndplukket av Killing Moon med Achal Dhillon i ledelsen.

– Jeg hadde mailet litt med Ach på forhånd, og så møttes vi under Sørveivs speed-dating session. Han hadde fått med seg konserten min kvelden før, og var gira på å samarbeide, forteller Lars Rudjord.

Rudjord har ikke jobbet spesifikt mot England tidligere og ser på samarbeidet med Killing Moon som en fin mulighet til at nye dører kan åpne seg.

Lars Jakob Rudjord fra Sørveiv 2019.

– Jeg blir veldig glad når noen kicker på musikken jeg lager! Med min instrumentalmusikk skiller jeg meg jo ganske kraftig ut fra de andre artistene på samlealbumet, og derfor syns jeg det er ekstra fint at Ach ville ha med låten min, fortsetter Lars Rudjord.

Achal Dhillon er enig i at musikken til Lars Rudjord skiller seg ut.

– Lars har hele den nyklassiske oppblomstring og han høres ut som Max Richter, som jeg er en stor fan av, forteller Dhillon.

– En fantastisk opplevelse jeg sent vil glemme

Kristine Hoff forteller at hun har jobbet hardt med Maud-prosjektet i mange år og gleder seg til å vise det til frem.

– Å spille på Sørveiv 2019 var en fantastisk opplevelse jeg sent vil glemme! Det at jeg fikk muligheten til å spille på Sørveiv uten å ha gitt ut en eneste låt, tydet på at festivalen hadde stor tiltro til prosjektet mitt; noe jeg setter veldig stor pris på, sier Kristine Hoff som lager musikk under artistnavnet Maud.

Kristine Hoff har store planer for Maud i løpet av 2020. I mars skal hun både spille på en showcasekveld i London og slippe sin første singel. 2. mars slipper Maud debutsingelen Real, som hun selv beskriver som en røff, mørk og ballsy låt.

– Tekstlig utforsker låten et slags tap; både av selvkontroll og det å føle at man tidvis mister sin egen identitet, samtidig som den utforsker en voksende følelse av ikke å føle seg ekte. Singelen dykker inn i et elektronisk mørkt landskap som jeg håper folk på en eller annen måte kan føle seg hjemme i, sier Hoff som både har skrevet og produsert singelen.

Viktig arena for networking

I forbindelse med Sørveiv, høsten 2019, slapp Lars Jakob Rudjord singelen When I Love in Fall, dette er singelen som nå kommer på samlealbumet New Moons. Han beskriver Sørveiv som en fin opplevelse.

– Jeg synes Sørveiv har løftet seg kraftig de siste årene, og 2019-festivalen var virkelig en høydare, både live- og seminarmessig! Det er en utfordring å spille en showcasekonsert med en ganske massiv scenerigg og kort tid til lydprøve, men takket være et nydelig Sørveiv-crew fikk vi det til å gå knirkefritt.

Videre legger Rudjord til.

– Showcase-festivaler betyr mye, særlig fordi man får mulighet til å vise fram musikken sin til viktige bransjefolk. Det er en viktig arena for networking, samtidig som man får mulighet til å oppdage masse fin musikk. Men det krever et solid forarbeid for å få noe konkret ut av det, forteller Rudjord.

I slutten av mars slipper Rudjord sitt nye album som heter Let Tomorrow Be Better og består av låter som skal gi håp og oppmuntring i en verden som opplever store utfordringer.

Achal Dhillon er enig med Rudjord om at bransjefestivaler er en viktig arena for å møte nye mennesker.

– Sørveiv var veldig bra, jeg møtte noen veldig kule nye mennesker som er talentfulle og lidenskapelige rundt det de gjør. Det er noe spesielt ved nærheten mellom artistene og bransjen som gjør at produktivitet og kreativitet henger i luften, sier Dhillon og legger til at han på slike arrangement ser etter folk som lager god musikk og at det er et pluss hvis de har et veldig bra liveshow.

Achal Dhillon fra Killing Moon.
Kjøp billett Kjøp billett